Sparrow Falls

HardcoreSparrow Falls is opgericht in de laatste maanden van 2005 door zanger Merijn Verhees en gitarist Ed van Hees. Vanuit hun thuisbasis Maastricht maakten ze snel hun line up compleet met longtime friend en gitarist Lando van Berlo, Boris Wouters (Ex. Right Direction, Hometrust) op bas en Noord-Limburgs eigenste Youri Linskens op drums.

De muziek van Sparrow Falls kan niet zomaar beschreven worden als hardcore, punk, rock of iets dergelijks. Waar de meeste gitaar bands zich meestal op één stijl toeleggen, beperken deze jongens zich niet tot een bepaald genre, noem het eclectisch, noem het diversiteit: Sparrow Falls brengt een mix van dramatische rock, punkrock, old school hardcore en hardrock, altijd recht vanuit het hart.

De band was van 2005 tot 2008 net goed op weg in de punk en hardcore wereld totdat een zwaar ongeval een tijdelijk einde aan deze ambities maakte.

Maar Sparrow Falls is terug met hun debuut album “Tides” en bijbehorende tour, waarmee ze ook uiteraard Weistock niet vergeten.

www.sparrowfalls.nl