N.B.R.

70's RockDe band N.B.R. is een van de weinige bands die Nederland rijk is met een avondvullend 70's rock programma. Waar sommige bands zich putten in allerlei kunstjes en vliegwerkjes om zo hip en trendy mogelijk te zijn; N.B.R. doet dit nadrukkelijk niet!

En dat is maar goed ook. Want al hoort men naar het schijnt tegenwoordig ieder cliché te moeten vermijden, N.B.R. verheft die zogenaamde clichés tot grote Kunst. En dan denken we aan de grote Kunst met de grote K uit de verdomhoek van de muzikale glorie jaren 60's en 70's Rock. Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabbath, Ozzy Osbourne, Jimi Hendrix, maar ook The Rolling Stones, The Beatles en The Who en ga zo maar door. De populariteit van deze bands is tijdloos en zo ook de muziek.

N.B.R. erkent en eert dit niet door klakkeloos gekopieer. Nee, met de officiële papieren van het conservatorium op zak (en daarnaast een gedegen podiumervaring) brengt N.B.R. een eigen draai aan het werk van hun muzikale helden waar de termen ‘groove’, ‘dynamiek’ en ‘improvisatie’ centraal staan.

www.nbr-official.com